UEC Tortosa – Esquí Muntanya

Secció d'esquí de muntanya i travessia UEC Tortosa

SORTIDA A LA TOSSA PLANA DE LLES

12 gener 2010 per David Pruñonosa

El passat cap de setmana vam fer la sortida prevista al Pirineu, el lloc escollit va ser a la Cerdanya concretament la Tossa Plana de LLes de 2.898 mts. Llorens, Rafa, Joan Carles i jo, varem fer nit al refugi de Cap de Rec, que quant varem arribar a les 19;15 hores ja estabem a – 10º, i les previsions eren que podiem arribar fins a  – 17º.
A l’endemà a primera hora ens varem llevar i esmorçar, el dia era fantastic, el cel era blau, el sol s’asomava i començava a despuntar per l’horitzó, sense cap núvol, això sí a vuit sota zero.
El pirmer tram es passa pel bell mig del bosc silenciós, tant sols es sentia el cant d’algún ocell i el bateg del cor, arribem a l’estany de l’Orri, el bordejem per la dreta i seguim  pujant guanyant alçada molt lentament.
El bosc desapareix, arribem a Pla de les Someres, la Serra del Cadi al nostre darrera i entre plaques de gel, i les formes capritxoses de les dunes que el vent ha fet a la neu ens enfilem per la llarga pendent fins arribar al ultim tram que ens porta a amplissim cim on coincidim amb altres esquiadors.
Desprès de fer una ràpig mos, ja que tot el sol que feia la temperatura era molt baixa. començem a fer el descens per un itinerari alternatiu, primer molt despejat i l’ùltim pel mig del bosc, amb alguna caiguda inclosa, ja que la neu al bosc era molt fonda, degut a l’acumulació de la neu ventada de les parts altes de les muntanyes, arribem a les pistes d’esqui de fons de l’estació de Lles, i tot seguint un itinerari marcat ens porta fins al refugi.

Sebastià.

Fotos la Barcina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *