UEC Tortosa – Esquí Muntanya

Secció d'esquí de muntanya i travessia UEC Tortosa

Tuc deth Pòrt de Vielha (2605m)

7 febrer 2010 per David Pruñonosa

De TUC DETH PORT DE VIELHA

Avui diumenge 7 de febrer, Rafa, Joan Carles i Sebastià hem estat a la Vall D’Aràn, i hem fet el Tuc deth Pòrt de Vielha. El punt de sortida es la boca nord del túnel i al costat de la planta incineradora (1.380m) hi una pista que s’endinsa pel bosc, agafem el cami direcció Espitau, que esta molt ben senyalitzat i arribem a la cabana deth Pontet (1.590m) continuem per la ribera dreta del riu  d’Hònt Hereda, el creuem per un altre pontet (1.660m) i veiem una creu vermella en una roca, continuem endirecció SSW fins arribar a uns turons de roca, on a l’esquerra podem veure la canal del Pòrt de Vielha, seguim pel fons de la vall guanyant alçada fins al evident coll del Pòrt de Vielha (2.442m), a la nostra dreta queda el tuc de Montanèro (2.581m), que el deixem, pujem per la carena gelada amb les ganivetes possades i amb molt de compte, fins arribar al cim del Tuc del Pòrt de Vielha (2.605m)
El matí es espléndid, amb sol i poc vent i unes vistes magnifiques del glaciar i cim del Aneto, Maladeta, Mulleres i la Forcanada enfront nostre.
Fem un bocata i les fotos de rigor,  acompanyats de gavatxos, vascos, catalans i un de Benicarló (David)
Emprenem la baixada pel mateix lloc de la pujada, els primers 200m amb neu dura i gelada, i desprès a partir del coll, neu pols fantastica que es fa gaudir amb els girs suaus un darrera l’altre, fins al pontet on comença el bosc i seguim la pista de pujada que ens porta al cotxe.
Una excursió molt recommanable, amb un desnivell de 1.225m, 5,2 km d’ascens, amb un total 4,30 h. de pujada i 1,30 h, baixada.

Sebastià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *