UEC Tortosa – Esquí Muntanya

Secció d'esquí de muntanya i travessia UEC Tortosa

SORTIDA SIERRA NEVADA

2 abril 2010 per David Pruñonosa

De 03/10 Mulhacen
Finalment Rafa i Sebastià vam anar al sud a Sierra Nevada, el primer dia, després de dinar a Capileira vam remuntar la pista amb cotxe fins a la Hoya  del Portillo a 2.160, on hi ha la barrera de control,  allà vam  emprendre la pujada, pel mig del  bosc, al refugi de Poqueira a 2.500 m.
A l’endemà remuntant la llera del riu Mulhacén seguint les traces fins al collado del Ciervo a 3.122 m, que per cert per allí està el refugi-vivac de la Caldera, però la gran quantitat de neu va fer imposible localitzar-lo, girem a la dreta vam seguir foquejant remuntant la gran pala oest fins que a uns 150 metres abans d’arribar al cim, vam tenir-nos que posar els grampons, degut a que el gel era tant dur que les ganivetes es doblegaben i no s’enclavaben, al cap de 5 hores de marxa vam assolir el cim  més alt peninsular, el Mulhacén de 3.483 m.
El dia era magnífic, el cel blau, sense núvols i l’aire en calma, va fer que estiguèssim una bona estona gaudint de l’entorn, a la dreta el Alcazaba, i a la esquerra el Cerro de los Machos i el Veleta, i la Alpujarra las nostres peus.
La baixada la vam fer pel mateix lloc, gaudint d’una bona neu, una mica dura a la part alta i més transformada a mesura que la cota era més baixa, i de les amplíssimes pales que es van encegar i va fer que ens passessim el refugi de llarg, lo que va supossar remuntar uns 250 m. extres.
La jornada ens va fer sentir tant satisfets que l’endemà vam decidir tonar cap a casa, passant per el Alto del Chorrillo a 2.727 m. i anar a buscar la pista de tornada, a la Hoya del Portillo,  passant pel mirador de Trevélez.
És un cim fàcil sense apenes dificultat, ja que quasi no vam fer voltes maria i l’ascensió era molt progressiva i es guanya alçada més lentament.
És un gran massís declarat parc nacional, que fa de capçalera de diversos rius i barrancs, un lloc per tornar, ja que hi han moltes coses per fer.

Sebastià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *