UEC Tortosa – Esquí Muntanya

Secció d'esquí de muntanya i travessia UEC Tortosa

VALL D’ARAN 7 I 8 GENER 2012

12 gener 2012 per David Pruñonosa

     Aquest final de vacances aprofitem la previsió de bon temps per treure la pols a les pells de foca. Així que el dia de Reis, per la tarda, enfilem cap a Vielha.

      El pic triat pel primer dia és el Tuc dera Pincèla. L’aproximació és per Baguerge. Deixem el cotxe prop de l’ermita de Santa Margarida i caminem fins la borda d’era Lana, on elns calcem els esquís i amunt. Anem per una pala, desprès enfilem la pista fins al pla de Moredo. Allí enfilem cap a l’esquerra i anem pujant, però veiem que la neu és una placa de gel (com vidre). Desprès de remuntar un bon troç, i d’alguna que altra relliscada, davant el perill del gel, decidim retornar. Anem baixant per la pista sense dificultats.

     El segon dia, diumenge decidim anar cap a una altra zona, més transitada. A les 9 del matí som a l’aparcament de l’Orri de Baqueira-Beret i sortim cap al tuc de Bacivèr. Ens adonem que les condicions són molt millors que el dia anterior. Anem pujant sense dificultats per la vora esquerra del riu Malo i per dins del bosc cap als estanys de Bacivèr de Baish. I desprès per la pala final fins al cim. Som els promers a arribar, però aviat arriben grupets de gent. així que decidim baixar i enfilem cap a l’aparcament.

Activitat realitzada per Toni Serrat i Joan Tiron els dies 7 i 8 de Gener de 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *