UEC Tortosa – Esquí Muntanya

Secció d'esquí de muntanya i travessia UEC Tortosa

LA PICA D’ESTATS I LA PUNTA VERDAGUER

28 maig 2012 per David Pruñonosa

Apurant la temporada vaig a buscar on hi ha neu, i em decideixo a fer la Pica D’Estats, per frança.Deixo el cotxe al pk de L’Artigue, 1.150 mts, i emprenc la pujada pel bell mig del bosc, la neu esta molt alta i  emcalço els esquis a 2.150 mts, despres de 4 hores i mtija arribo al refugi de Pinet, a 2.240 mts.
A l’endemà, surto a les 7:15 hores, del refu i com tots els que van ho fan a peu, em tinc que buscar la vida per les congestes de neu, fins arribar als 2.450 mts, on la neu ja es continua.


El mati es as solejat i el vent bufa una mica a primera hora, seguint les traces del que van a peu em vaig orientant i en 5 hores arribo al coll, a 3.105 mts, on divideix a la esquerra la Pica 3.143, el sostre de Catalunya i a la dreta la Punta Verdaguer  de 3.131 mts, que la pujo desprès.
Desprès de la fotos obligatòries, empren la baixada, amb neu primavera lo que fa que sigui molt tranquil·la i sense ensurts, al cap de dues hores, parant a meitat de la baixada, per gaudir del dia arribo al refu, amb pluja, pedregada i llamps.


Em quedo un altre dia al refu  i al dia següent, xino xano empren la baixada fins al cotxe, 2:45 hores.
Bona sortida per acabar la temporada.

Sebastià.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.